پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
5

مدیر حوزه علمیه استان قم گفت: روزی که آیت الله العظمی جوادی آملی تفسیر را در حوزه علمیه آغاز کردند، تعداد افرادی که به تدریس تفسیر می پرداختند از تعداد انگشتان یک دست کمتر بود، اما اکنون اساتید درس تفسیر از 300 نفر گذشته است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین احمد فرخ فال، مدیر حوزه‌ علمیه استان قم، در مراسم آغاز سال تحصیلی مدرسه تخصصی تفسیر اسراء با اشاره به ویژگی های ممتاز علمی تفسیر گرانقدر تسنیم اظهارداشت: «تفسیر تسنیم» از آثار برجسته آیت الله العظمی جوادی آملی است، اثری با عظمت است و این موسسه و مدرسه تخصصی تفسیر که تحت اشراف این مرجع عالی قدر به فعالیت می پردازد، برای حوزه سرمایه و نعمت بزرگی است که شما دانش پژوهان باید از خداوند بخواهید توفیق شکرگزاری این نعمت بزرگ را که در این مرحله از زمان به شما عطا شده، داشته باشند.

وی اظهار داشت: حوزه علمیه قم در خصوص پرورش عالمان و فقهایی که مبنای حرکت آنها قرآن و مفاهیم و معارف قرآن می‌باشد، همواره پیشتاز است، افتخار شیعه امروز این است که مرجعیت شیعه، مفسر قرآن کریم است و تفسیر با عظمت و نورانی تسنیم که آبروی شیعه است، باید به جهانیان معرفی شود و این مسئولیت سنگین امروزه به عهده طلاب جوان و مستعد می باشد.

استاد حوزه علمیه قم، ریشه همه مشکلات جهان اسلام را دوری از قرآن و معارف آن ذکر کرد و اذعان داشت:

مشکلات ما در همه اعصار، به خاطر دوری از قرآن، معارف قرآن و مفاهیم آن است. و همه بدبختی جامعه مسلمین از این است که گروههایی مانند داعش و امثال انها به دلیل جدایی از حقایق قران و عدم درک حقایق آن، راه را اشتباه رفتند و سقوط کردند. اینان ممکن است به ظاهر شعار قرآن داشته باشند اما در باطن از قرآن دورند.

مدیر حوزه علمیه استان قم با بیان این مطلب که برای نزدیک شدن و درک حقایق قرآن، مقدمات مهمی لازم است خاطرنشان کردند: برای نزدیک شدن به حقایق قرآن، مقدماتی لازم است از جمله آنها تلمذ در محضر نورانی اهل بیت‌(ع) و بزرگانی است که در این مسیر مجاهدت کرده اند و از قرآن و کلام اهل بیت بهره مند شده اند.

 وی ادامه داد: تنها با اتکا به عقل ناقص بشری نمی توان کلام خدا را فهمید و همین‌جا نقطه سقوط کسانی است که در طول تاریخ اسلام سقوط کردند . بزرگترین ظلمی که در حق قرآن شده است، جدایی مسیر فهم قرآن از معارف اهل بیت علیهم السلام بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با اشاره به مجاهدت های علمی حضرت آیت الله جوادی آملی در راه نشر معارف قرآنی و استحکام بنای درس تفسیر قرآن کریم در حوزه علمیه قم  اظهار داشت: آن روز که آیت الله العظمی جوادی آملی تفسیر را در حوزه کردند، تعداد افرادی که به تدریس تفسیر می پرداختند از تعداد انگشتان یک دست کمتر بود، اما اکنون به برکت این شخصیت و محافل علمی تفسیری ایشان تعداد اساتید سطوح عالی حوزه که خواستار آغاز درس تفسیر هستند از 300 نفر گذشته است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha